ОСМИ ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ „Џезибар”

Осми Интернационални џез фестивал „Џезибар“ у организацији Културног центра „Рибница“ Краљево одржаће се 15. и 16. септембра 2018. године на Тргу Светог Саве. Програм почиње у 20 часова и бесплатан је за посетиоце.
Фестивал у суботу отвара Jazz pulse trio из Београда. Трио иза себе има велики број клупских наступа и концерата, а чине га Владимир Мандарић (гитара), Никола Миросавић (труба) и Сава Рамјанац (контрабас). У наставку програма представиће се македонски састав Kabadayas, чији се музички правац заснива на комбинацији традиционалне музике и различитих ритмова преко џеза, фанка, драм енд бејса. Вече завршава Irie Fm из Београда који меша различите приступе поп музици, и повезује их, без много осврта на жанр, тако да звук бенда варира од песме до песме. Њихов музички правац обогаћен је упливима других музичких укуса као што су реге, диско, афробит, фанк...
У недељу, 16. септембра први наступа бенд Hashima који је за кратко време постао незаобилазан део српске ауторске џез сцене. У 21 час наступа Урош Перић – Ray Charles Tribute. Урош Перић је словеначки пијаниста, певач и текстописац. Постао је познат по сјајним интерпретацијама песама из златног доба блуза, џеза и соула, али и по својим ауторским композицијама. Белог Реј Чарлса, како га називају у свету музике, пратиће The Mambo Stars, наш најстарији и најуспешнији ансамбл са репертоаром оријентисаним ка латино музици, састављен претежно од чланова Биг бенда РТС-a. Овогодишњи „Џезибар“ затвориће један од најактивнијих и најбољих српских блуз бендова Texas Flood. Овај бенд свој звук темељи на утицајима Стивија Реј Вона, Џимија Хендрикса и групе Лед Цепелин.

 

 

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment