CARVIN JONES BAND

Трг српских ратника / 3. јул / 22 часа и 30 минута
Интернационални џез фестивал „Jazzibar”

Carvin Jones Band је блуз рок бенд из Аризоне. Фронтмен групе је певач и гитариста Carvin Jones, басиста је Joe Edwards, а бубњар Levi Velasquez.
Карвин Џонс (Carvin Jones) је рођен у Тексасу и још као мали био је опчињен блузом, а поготово Би Би Кингом (BB King). Као мали је почео да свира гитару, али је инструмент стално позајмљивао од других људи. Када је напунио 11 година, добио је своју прву гитару од баке и тада његова музичка каријера креће узлазном путањом. Неколико година након завршетка средње школе сели се у Аризону где ће и основати први Carvin Jones Band. „Свирали бисмо и за хамбургере и сок“, рекао би музичар кроз смех.
До марта 1991. године бенд већ стиче велику популарност и почињу да свирају сваког дана у недељи. Касније су наступали као предгрупе легендама попут Би Би Кинга, Сантане, Алберта Кинга и Џо Кокера. Током европске турнеје 1999. године наступали су са Бади Мајлсом ,Џеф Беком, Гери Муром , Џон Мајером , Џими Воном, Ериком Барденом…
У јануару 2001. године магазин „Guitarist“ сврстао је Карвина Џонса међу 50 најбољих гитариста који су икада ходали светом.
На европским телевизијама и радио станицама постали су редовни гости од 2007. године. Наступали су као главни извођачи на блуз фестивалима као што су: The Warrenpoint Festival у Ирској, Bejar Blues Festival у Шпанији, Clone Blues Festival у Великој Британији и многим другим фестивалима широм Европе.
Карвин је добитник многих престижних награда и признања укључујући награде за најбољег музичара године и најбољег гитаристу у Аризони.

CARVIN1 CARVIN3 CARVIN2

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment