ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА У ГАЛЕРИЈИ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА

У Галерији Културног центра у Рибници у среду, 28. фебруара у 19 часова, биће отворена изложба фотографија Марије Аћимовић и Лепосаве Стругаревић. Обе ауторке су 2017. године освојиле прву награду за најбољу фотографију на конкурсу који расписује Културни центар "Рибница" Краљево.

Марија Аћимовић је дипломирани археолог из Вранеша. Бављење фотографијом је саставни део њене професије, које се временом  претворило у хоби. Кључно место на њеним радовима заузимају људи сеоског подручја, природа, боје и облици, а велику пажњу посвећује равнотежи.

Њене фотографије настају  на путовањима, током археолошких истраживања широм Србије и представљају, уједно, како документе, тако и покушај да се ослика време, са циљем да се посматрачи „додирну“ и оплемене.

Лепосава Стругаревић из Врњачке Бање  је историчарка уметности.  Завршила је  Уметничку школу у Краљеву. Воли  да фотографише  свакодневицу, обичне,  животне ствари и драге људе. Фотографија је интересује из разлога што има моћ намерног оживљавања успомена, јер се њоме бележи тренутак који се неће поновити у животу.

Изложба ће бити отворена до 27. марта 2018. године.

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment