ИЗЛОЖБА „О УРАМЉИВАЊУ“ ОЛИВЕРЕ ПАРЛИЋ – КАРАЈАНКОВИЋ

У Галерији Културног центра у Рибници у четвртак, 21. јуна у 20 часова, биће отворена изложба цртежа и скулптура уметнице Оливере Парлић – Карајанковић.
„Цртеж за мене никада није фиксирано стање, већ увек опција да се ствари и односи могу мењати докле год папир може да поднесе. А и онда се може изгитовати, шмирглати и наставити даље. Ствари се додатно компликују са идејом да би цртеж могао или требало бити урамљен, што је неподношљиво стање. И једини начин да се са тиме носим јесте да разрамљујем и наставим да цртам. Опет, са друге стране, цртежи боље изгледају (шта год то значило) када су опремљени и урамљени. У ствари, мислим да та мисао о урамљивању више има везе са мојом наклоношћу према свету предмета но са идејом о улепшавању.“ (ауторка)
Оливера Парлић - Карајанковић је завршила студије вајарства на Факултету ликовних уметности у Београду у класи професора Славољуба Радојчића, а магистрирала у класи професора Мрђана Бајића. Од 2005. године ради као асистент на Вајарском одсеку ФЛУ у Београду, а од 2010. у звању доцента.
Излагала је у земљи и иностранству. Учествовала је у бројним пројектима и уметничким резиденцијалним програмима. Радови јој се налазе у приватним и јавним колекцијама, а скулптуре Трешњице и Trophy Dear су део колекције Музеја града Београда.
Изложба ће бити отворена до 10. јула 2018. године.
Добро дошли!

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment