PROJEKCIJE FILMOVA U GALERIJI KULTURNOG CENTRA

U okviru Novogodišnje revije kratkometražnih i dugometražnih dokumentarnih filmova savremenih domaćih autora i producenata, udruženje DokSrbija organizuje projekciju dva filma u Galeriji Kulturnog centra u Ribnici.
Filmovi će biti prikazani u sredu, 27. decembra od 19 časova. Ulaz je besplatan!

Daljine (Las Distancias, 2017.)
Indira, mlada kubanska glumica, uspeva da emigrira u Ameriku, ali njena odluka nosi određene posledice. U Santa Klari, na Kubi, Indira je morala da ostavi svog jedanaestogodišnjeg sina Leandra, majku Ksiomaru i ostatak mnogobrojne porodice, kako bi pokušala da pronađe bolju budućnost u Americi.

U Nju Džersiju, Indira pokušava da se navikne na novi društveno-­‐politički sistem, drugačiji mentalitet ljudi i hladno vreme. Dok njen “američki san” postaje “američka noćna mora” Leandro u Santa Klari čeka da se njegova majka adaptira na nove uslove života kako bi on mogao da joj se pridruži u Americi.

Reditelj: Nemanja Vojinović
Producent: Andrijana Stojković, Nemanja Vojinović Producentska kuća: All Inclusive Films
Trajanje: 73 min.

DOS PATRIAS ( Dve otadžbine - Srbija, Kuba 2017.)
Dos Patrias tengo yo: Cuba y la noche… (Dve otadžbine imam ja: Kubu i noć)
Inspirisan poemom Hoze Martija, autor oslikava istoriju savremene Kube. Film je nastao na revolucionarnoj kubanskoj filmskoj školi Escuela Internacional de Cine y Televisión (EICTV) u okviru radionice „Filming in Cuba with Werner Herzog“.
Scenario i režija: Kosta Ristić
Producenti: Liliana Diaz, Estephania Bonnett, Miloš Ivanović
Muzika: Dharien Pérez, Liuan Lao
Naracija: Daissy Pérez Ospina
Trajanje: 4 min.

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment