STREET ART / ПРВИ ДАН

Програм је почео пре подне цртањем 3Д графита испред Градске књижаре и израдом графита на зиду под обалом.
У вечерњим сатима одржани су концерти у дворишту Основне школе „IV краљевачки батаљон“.
Први су наступали „Људи у глави“ из Трстеника, бенд који су Краљевчани слушали на прошлогодишњој Мини гитаријади у нашем граду.
„Драго нам је што сте нас позвали да будемо део Street art-a. Публика је била дивна. Јако смо изненађени што су људи знали наше песме , иако је албум тек изашао. Надам се да ћемо доћи поново у ваш град јер се овде увек одлично проведемо и лепо смо прихваћени“, рекао је Ненад Пештерац, певач и гитариста бенда „Људи у глави“.
Крагујевачки бенд „Ларска“ наступао је први пут у Краљеву. Овај необичан састав, са две бас гитаре и бубњем, изводи ауторске композиције на енглеском језику. У њиховој музици види се велики утицај америчког и британског рок ен рола.
На репертоару Ђорђа Давида нашле су се и песме бендова са којима је раније наступао, па је тако публика уживала и у неким од највећих хитова Генерације пет.
„Распитивао сам се за „Street art“ фестивал и знам да је Краљево једна врста дисциплине која је озбиљна провера колико је бенд ОК или није, колико је на стејџу прави или не. Част ми је што сам овде и надам се да ће ово бити почетак једне добре приче захваљујући Културном центру, почетак размене енергије између нас као бенда „Death saw“ и вас као људи из града који има бројне манифестације које нас повезују са светом, што кроз концертне активности, што кроз многе друге које Краљево успешно организује“, рекао је Ђорђе Давид.

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment