СТРИТ АРТ НАЈАВЉЕН НА КОНФЕРЕНЦИЈИ У ФРАНЦУСКОЈ КУЋИ

У дворишту Француске куће одржана је конференција за новинаре на којој је најављен предстојећи Стрит арт фестивал.
„Стрит арт је трећи фестивал који организујемо ове године у оквиру културног лета. Одржава се последњег викенда у августу, пред почетак школске године, и намењен је младима. Оно што нам је био ограничавајући фактор ове године јесу много мања средства на располагању у односу на претходну годину, али то наравно не утиче на квалитет програма који смо припремили. Све колеге су се потрудиле да и са тако скромним буџетом обезбеде програм који ће привући пажњу младих у овом граду, а убеђена сам и младих ван овог града. Као и до сада, сви програми које организује Културни центар „Рибница“ Краљево су потпуно бесплатни за посетиоце“, рекла је Елизабета Тодоровић, директорка Културног центра.
О резултатима конкурса „Пробуди се, покрени се“ говорила је Јелена Крунић – Славковић, чланица жирија. Прву награду за најбољу фотографију освојила је Сара Јевтовић из Краљева. Награда за најбољи стрип и карикатуру иде у руке Горану Ћеличанину из Крушевца, док је за најбољи филм проглашен „Злоупотреба медија“ аутора Димитрија Крстајића из Сремске Митровице. Радови ће бити приказани на лед изложби у дворишту Батаљона за време фестивала.
Оливера Марјановић је позвала Краљевчане да у петак и суботу погледају израду 3Д графита у Омладинској улици испред Градске књижаре. Графит ће радити Миливој Костић, новосадски сликар и први 3Д улични уметник. Истовремено ће у преподневним часовима бити осликаван и зид код спортских терена под обалом. Учествују познати краљевачки графитери, као и гости из Београда, Чачка и Берлина.
Музички програм, који почиње у петак у 20 часова у дворишту ОШ „IV краљевачки батаљон“, најавио је Бојан Петровић.
Првог дана наступа трстенички рок бенд Људи у глави, затим Ларска из Крагујевца, а од 22 часа на сцени ће бити београдски хард рок бенд Death saw. У суботу програм отвара Октава више из Краљева, а након њиховог наступа публици се представља Раскид13 из Панчева. Звезда вечери, Рамбо Амадеус, наступиће у 22 часа.
Петровић је истакао да се Културни центар труди да сваке године пружи подршку и младим неафирмисаним бендовима и позвао краљевачке ствараоце да се јаве како бисмо заједничким снагама промовисали квалитетну музику.

 

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment