THE GENTS У ПОЗОРИШТУ

Гудачки квартет The Gents одржао је вечерас одличан концерт у Краљевачком позоришту. Предвођени Краљевчанином Миланом Јовићем, наступили су са перкусионистом Антониом Насевским, првим фаготом подгоричког симфонијског оркестра.
Квартет је формиран крајем 2017. године. Оно по чему су карактеристични јесте то што изводе нумере фанки, џез, поп и рок жанра у оригиналу.
„Трудимо се да на класичним инструментима приближимо звук гитаре, бубњева, соло саксофона, као што је публика имала прилику да чује у извођењу песама Smooth operator од Шаде и Englishman in New York од Стинга“, рекао је Милан Јовић, прва виолина квартета.
На репертоару су били хитови познатих светских и домаћих извођача. Оно што још одликује овај млад састав јесу енергија и страст на бини.
Аранжмане за три нумере које су извели вечерас Something got me started (Simply red), Круг (ЕКВ) и Даире (Смак) написао је Александар Јаковљевић Дебо, професор на Факултету уметности у Нишу.
„Драго ми је што смо наступили пред краљевачком публиком. Заиста сам срећан, испуњен, поносан. Било је ово јако узбудљиво и предивно искуство“, рекао је Јовић по завршетку концерта.

    

Share Button

No Comments Yet.

Leave a comment