Изборник Затворити
Loading Догађаји

« Најава програма

  • Овај догађај је прошао.

ИЗЛОЖБА „ЦИКЛУС У СЛАВУ ЖЕНЕ – ЊЕНЕ ПУТИ”

јун 9 @ 19:00 - 22:00

У галерији Културног центра у Рибници у среду, 9. јуна 2021. у 19 часова, биће отворена изложба скулптура и цртежа уметнице Александре Драгањац.

У циклусу пред нама, скулпторка истражује женску кожу као метафору сензуалности, плодности, снаге и прокреације. Генеричке везе форми, испупчених, удубљених, глатких и рецкавих партија, изведене су течно и ненаметљиво, технички изузетно педантно. Узори из природе, асоцијативни попут шкољки или треперавих влати биља, видљиви су у цртачким студијама, док у скулптурама веза постаје симболична или апстрахована, до тачке непрепознатљивости. Склад форми, чистота израза, виртуозност, поштовање различитих структура, колорита и степена податности материје камена (обојеног, порозног, глатког, хладно или топло белог) уз неколико скулптура у светлом дрвету (материјала који се све мање појављује у академском вајарству), стоје у основи стилског или појавног утиска овог опуса. (Мирјана Бајић, историчарка и теоретичарка уметности)

Александра Драгањац је рођена 1990. године у Краљеву где је и завршила   средњу Уметничку школу. Дипломирала је на Факултету уметности Звечан – Косовска Митровица, на вајарском одсеку, у класи професора Пека Никчевића. На истом факултету завршила је и мастер студије.

Учествовала је на више групних изложби и имала две самосталне. Изложба „Циклус у славу жене – њене пути” биће отворена до 22. јуна.

Детаљи

Датум:
јун 9
Време:
19:00 - 22:00

Организатор

Културни центар -Рибница- Краљево
Telefon:
036/375-757
E-pošta:
direktor@kcribnica.rs, programi@kcribnica.rs
Web sajt
http://www.kcribnica.rs