Изборник Затворити

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА ˶УХВАТИ ТРЕНУТАК”

Изложба фотографија „Ухвати тренутак”, ауторке Раде Вукосављевић, отворена је синоћ у галерији Културног центра у Рибници. На отварању је говорио Владан Маринковић, председник Фото кино клуба Краљево.

„Рада има елементе свестраности као ренесансни типови људи. Њено бављење планинарењем и фотографијом сврставају је у ред људи који носе свестраност и интересовања у разним пољима. Испуњена је и на породичном пољу и на професионалном пољу као професор математике.”

Маринковић је истакао да је пријатно изненађен и мотивима и начином како су фотографије сложене и да је свака од њих заслужено приказана на изложби. „Можда претензије нису биле уметничке, али ови радови свакако заслужују тај епитет и овом изложбом се Рада сврстава у краљевачке уметнике фотографије.”

Ауторка изложбе је рекла да би волела да подстакне људе да и сами оду и виде где се налазе прелепи нарциси са фотографија, где су то тако лепи каранфили.

„Уживо је све много лепше, а ја покушавам да  ухватим понеки тренутак, јер живот пролази, а остају тренуци забележени на фотографија који нас подсећају на то где смо били.”

Рада Вукосављевић је чланица Фото кино клуба Краљево од оснивања и победница  конкурса Културног центра за Годишњу изложбу фотографија у 2020. години.  Изложбу можете погледати до 23. фебруара 2021.