Изборник Затворити
cover muzički

Музички програм Културног центра „Рибница“ Краљево спроводи се кроз организацију  бројних концерата и четири веома запажена летња фестивала. У оквиру музичке редакције постоје Градски хор „Црвчанин“ и Певачка група „Рибница“.

Културно лето у Краљеву започињемо првог викенда у јуну Фестивалом  уметности „Маглич“, на којем се представља светска културна баштина, а истовремено се чува од заборава богата балканска традиција.

Смотра народног стваралаштва је манифестација које се одржава у јулу уз бројне певачке групе и фолклорне ансамбле из Србије и региона. Осим такмичења у изворном српском певању, организују се  изложбе рукотворина и радионице старих заната.

Фестивал алтернативних уметности и спортова „Street Art“ намењен је деци и младима. Последењег викенда августа у граду на Ибру гостују извођачи хип хоп, рок ен рол, реп и панк музике, као и бројни цртачи, графитери из земље и иностранства, жонглери, акробате…

Половином септембра, у току Интернационалног џез фестивала „JazzIbar“,  град Краљево претварамо у музички центар региона  „обојен“ звуцима џез и блуз музике најпознатијих домаћих и иностраних извођача.