Изборник Затворити
феб9

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ПЕСАМА „ТИШИНА” ВЕСНЕ РИСТОВИЋ

When:
Where:Галерија Културног центра у Рибници

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ПЕСАМА „ТИШИНА” ВЕСНЕ РИСТОВИЋ

У четвртак, 9. фебруара, у 18 часова, у Галерији Културног центра у Рибници, представићемо књигу песама „Тишина”, краљевачке ауторке Весне Ристовић, коју је прошле године објавио Поетикум из Краљева.

Поред ауторке, у програму ће учествовати и песник Александар Марић, уредник издања.

Весна Ристовић рођена је 1971. године у Краљеву.

Објавила је три књиге поезије: „Лек траве очајнице” (2015), „Ласта у соби без пролећа” (2017) и „Снови од чипке” (2020).

Живи и ради у Краљеву. Запослена као учитељица у Основној школи „Вук Караџић” у Краљеву.

феб9

ЛЕПА РЕЧ НА ДАР

When:
Where:ОШ „Свети Сава” и ШОСО „Иво Лола Рибар”

ЛЕПА РЕЧ НА ДАР

Са најмлађима се дружимо и у фебруару. 🙂

У продуженом боравку ОШ „Свети Сава” и ШОСО „Иво Лола Рибар”, 9. и 14. фебруара организујемо едукативно-креативне радионице под називом „Лепа реч на дар”. Тема радионице је пријатељство.

Разговараћемо ко су нам пријатељи, како их бирамо и како се негује пријатељство. На практичном делу правићемо честитке са афирмативним порукама за важне особе у нашем животу.

феб8

ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ „ДЕКОМПРЕСИЈА”

When:
Where:Културни центар у Рибници

ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ „ДЕКОМПРЕСИЈА”

У галерији Културног центра у Рибници у среду, 8. фебруара 2023. у 18 часова, биће отворена изложба радова уметника Матије Рајковића из Београда.

Матија Рајковић у област дигиталне графике улази не из позиције графичара, већ сликара и на тај начин демонстрира не само превазилажење граница традиционалних техника или слободно кретање кроз различите медије, већ и отвореност за нову технологију и процес који дотадашња уметничка искуства усмерава ка дигиталном исказу.

Матија је рођен 1980. у Београду. Дипломирао је на сликарском одсеку Академије уметности у Новом Саду 2003. у класи професора Јована Ракиџића. Постдипломске студије завршио je на истом одсеку Факултета ликовних уметности у Београду 2009. у класи професора Чедомира Васића. Члан је УЛУС–а од 2005. и УЛУК-Крушевац од 2011. (један је од његових оснивача). Излаже од 1999. године, до сада 38 пута самостално и око 160 пута групно. Учествовао је и на 40 ликовних колонија у земљи и иностранству. Предаје на Академији васпитачко–медицинских струковних студија у Крушевцу од 2010. Живи и ствара у Београду и Крушевцу.

Изложба ће бити отворена до 21. фебруара 2023. године.

дец28

ГОДИШЊА ИЗЛОЖБА ФОТО-КИНО КЛУБА КРАЉЕВО

When:
Where: Галерија Културног центра у Рибници

У галерији Културног центра у Рибници у среду, 28. децембра у 18 часова, биће отворена Годишња изложба Фото-кино клуба Краљево.

Изложбом „15 година Фото-кино клуба Краљево“ обележава се јубилеј фотографских и излагачких активности чланова клуба који у континуитету, од 2007. године до данас, бележе свет око себе, међусобно сарађују, прате одређене теме и остављају сведочанства времена у којем живимо. Публика има прилику да и ове године ужива у креативним призорима чланова клуба, који долазе из разних делова света: Канаде, Израела, Црне Горе.

Изложба ће бити отворена до 10. јануара 2023.

дец22

НОВОГОДИШЊЕ ПРЕДСТАВЕ ЗА ДЕЦУ

When:
Where:Јарчујак

Културни центар „Рибница“ Краљево организује новогодишње представе за децу 21. децембра у ШОСО „Иво Лола Рибар“ и 22. децембра у ОШ „Браћа Вилотијевић“ у Јарчујку.

Путујуће позориште „Кофер театар“ донеће празничну чаролију деци ове две школе изводећи представу „Потрага за Деда Мразом“. Девојчица и дечак имају тежак задатак, да пронађу Деда Мраза, који је одлучио да оде на годишњи одмор на Дивљи запад, баш за Нову годину. На том путу, упознају нове пријатеље и откривају шта је то највеће богатство. У представи играју Ана Павловић и Никола Симић.

дец14

ГОДИШЊА ИЗЛОЖБА РАДОВА МЛАДИХ ЛИКОВНИХ СТВАРАЛАЦА

When:
Where:Галерија Културног центра у Рибници

У галерији Културног центра у Рибници у среду, 14. децембра у 19 часова, биће отворена Годишња изложба радова младих ликовних стваралаца.

На изложби ће бити приказани одабрани радови више од четрдесет аутора који су се пријавили на конкурс. Право учешћа су имали млади уметници од петнаест до тридесет година старости.

Награђен је рад „Пад Проклетих” ауторке Сандре Нинић, која ће следеће године имати самосталну изложбу у галерији Културног центра. Похваљени су радови „Срж” ауторке Катарине Гајовић и „Трећи свет” ауторке Тамаре Агић.

„Овогодишња изложба представља, колико пресек садашње младе уметничке праксе, толико и наслућивање уметности будућности. Оно што се да закључити је да младост, колико год се опирала узорима и ауторитетима, неминовно у том отклону подржава своје уметничке идоле.” (Јелена Марковић, дипл. историчар уметности)

Изложбу можете да погледате радним данима до 27. децембра 2022.

дец2

ДАНИ ЗАНИМАЦИЈЕ И СВЕТ КРОЗ ОЧИ МАЛИШАНА

When:
Where: Кeрамички студио АРТ-ф4

Културни центар „Рибница“ Краљево организује пројекцију филма „Воњави пас“ из циклуса „Дани занимације“ Француског института,  у петак, 2. децембра у 18 часова, у Кeрамичком студију АРТ-ф4.

Филм ће бити приказан полазницима радионица овог студија, као и свим заинтересованим посетиоцима, а потом ће бити отворена изложба дечјих радова. Тема изложбе je „Свет кроз очи малишана“ и обухвата све оно што су деца креирала у том простору у току 2021. и 2022. године. То нису само уметничка дела и предмети из њихове свакодневице, већ нешто много важније: то је плод маште, слободе изражавања и неспутане креативности.

У оквиру изложбе планирана је и грнчарска радионица  на тему одгледаног филма.

Програм је бесплатан за све постиоце. Студио се налази на Тргу краља Петра I, број 33 (зграда Леснине).

Добро дошли!

дец5

When:
Where:Свечана сала градске управе
дец9

ПРЕДНОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТИ У КРАЉЕВУ

When:
Where:Трг српских ратника

Културни центар „Рибница” Краљево организује предновогодишње концерте у петак, 9. децембра 2022. на Тргу српских ратника.

Топло се обуците, понесите добро расположење и дођите на Рок у Центру!

У 20 часова почиње концерт групе Ван Гог, а од 22 часа наступају Освајачи.

За крај децембра имамо још једно изненађење. 😉

Добро дошли!

дец26

КОНЦЕРТ АМИРЕ МЕДУЊАНИН У КРАЉЕВУ

When:
Where:Краљевачко позориште

Културни центар „Рибница” Краљево организује концерт Амире Медуњанин, чувене интерпретаторке севдалинки.

Концерт се одржава 26. децембра у Краљевачком позоришту са почетком у 20 часова. Са Амиром ће наступити Антонио Врбички – хармоника.

Карте су бесплатне, а када ће се наћи на билетарници позоришта, обавестићемо вас накнадно.

Захваљујемо се Краљевачком позоришту на дивној сарадњи!

нов10

ДАНИ ЗАНИМАЦИЈЕ

When:
Where:ШОСО „Иво Лола Рибар“

Културни центар „Рибница“ Краљево у сарадњи са Француским институтом организује други циклус филмова Дани занимације у оквиру Француског филмског каравана.

Анимирани филмови  приказиваће се ученицима ШОСО „Иво Лола Рибар“ током новембра у просторијама школе.

нов18

ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ  „ПЕЈЗАЖИ”

When:
Where:Галерија Културног центра у Рибници

У галерији Културног центра у Рибници у петак, 18. новембра 2022. у 19 часова, биће отворена изложба радова уметнице Милице Радовић из Крагујевца.

Милица бојом, као основном грађом слике, одваја саму слику од природе, као и репродуковање од стварања. На овај начин, уметница је својом идеологијом показала да заправо не припада само оној врсти уметника који су увек у потрази за одређеним одговорима, Милица је једна од оних повлашћених, прецизних и извандредних уметника, који, не трагају, већ проналазе.

Милица Радовић је рођена 1989. године у Крагујевцу, где је завршила основно и средње школовање. Завршила је основне академске студије на Филолошко-уметничком факултету 2012. године у класи професора Жељка Ђуровића, одсек зидно сликарство. Мастер студије завршила је 2013. године у класи професора Горана Ракића  на Филолошко-уметничком факултету.

Члан је УЛУС-а од 2015. године.

Изложба ће бити отворена до 1. децембра 2022.

нов1

КОНКУРС ЗА ГОДИШЊУ ИЗЛОЖБУ РАДОВА МЛАДИХ ЛИКОВНИХ СТВАРАЛАЦА

When:
Where:Културни центар „Рибница” Краљево

Културни центар „Рибница” Краљево расписује конкурс за Годишњу изложбу радова младих ликовних стваралаца из области савремене ликовне уметности, дизајна и примењене уметности.

Конкурс је отворен од  1. до 30. новембра 2022. године.  

Право учешћа на конкурсу имају  аутори од 15 до 30 година старости са територије целе Србије.

Материјал  за Конкурс  треба да садржи:

            – податке о аутору (име и презиме, адреса, мејл и контакт телефон),

            – професионалну биографију (текст дужине до 1000 карактера),

            – до пет јасно именованих  колор фотографија (300 дпи) радова који се предлажу за изложбу, са назначеном димензијом, техником и годином настанка.

Конкурсни материјал се доставља уз наслов „Годишња изложба младих + име и презиме“ искључиво на мејл programi@kcribnica.rs

*Пријаву и фотографије слати у оквиру једног мејла.

Радови који буду изабрани за Годишњу изложбу, о чему ће аутори бити благовремено обавештени, достављају се на адресу Културни центар „Рибница“ Краљево, Излетничка бр. 2, 36103 Краљево, лично или путем поште, до  9. децембра 2022. Радови треба да буду опремљени за излагање.

Непотпун конкурсни материјал неће бити разматран.

Уколико рад буде одабран за поставку, материјал послат на Конкурс биће коришћен за израду штампаног материјала, електронских решења за промоцију и за медијске најаве изложбе. Слањем траженог материјала на Конкурс, аутор пристаје на овакву употребу послатих података и фотографија. Културни центар не одговара за тачност података и власништво над ауторским правима из материјала приспелог на Конкурс.

Галерија уступа изложбени простор, обезбеђује каталог, поставку, пратећи програм отварања изложбе и медијску промоцију. Сви детаљи реализације изложбе биће накнадно договорени. Аутор награђеног рада стиче право на организовање самосталне изложбе током 2023. године у галерији Културног центра „Рибница“ Краљево.

Организатор ће уз помоћ стручног Савета галерије одабрати победника Конкурса, као и радове за изложбу.

Годишња изложба радова младих ликовних стваралаца одржаће се 14. децембра 2022. 

За додатне информација о Конкурсу позвати координатора изложбе Ану Ивановић на број телефона 064 820 72 89.