Изборник Затворити

ВЕЧЕ С НЕНАДОМ КОВАЧЕВИЋЕМ

У Свечаној сали Градске управе одржан је програм у којем је учествовао прослављени спортиста Ненад Ковачевић – Пикси.

Ковачевић је у једном делу програма говорио о својој страсти према стрипу, док је у другом делу било речи о спорту који га је прославио.

„Стрип је обележио моје детињство. У то време су били актуелни стрипови, сличице, кликери. Ново време донело је нове технологије, па се сада књиге читају на телефонима, што не  може да се пореди са осећајем када стрип или неку књигу држите у рукама, прелиставате, осећате мирис папира… Поред спорта, стрип је још једна моја велика љубав.“

Ковачевић је истакао да су јунаци  из стрипова  утицали и на његов однос према спорту.  Поистовећивање са јунацима му је значило да буде упорнији и посвећенији. Такође је рекао да прави љубитељи стрипа читају и у тридесетим, четрдесетим годинама, да се стрип доста надоградио, те да су приче озбиљније и  да се озбиљније пише.

„Стрип шаље и  велику моралну поруку, наглашава вредност породице. У њему је стална борба између доброг и лошег, правде и неправде. Савременији стрипови бацили су акценат и на расизам. Стрип заправо пресликава живот, односно стварност.“

Ненад Ковачевић је рођен у Краљеву. У нашем граду је ишао у школу фудбала и већ са петнаест година почео је да игра у Црвеној звезди. Касније је био  капитен и са овим клубом освојио је више трофеја. Интернационално искуство стекао је у Француској, Азербејџану и Румунији. За фудбалску репрезентацију Србије одиграо је двадесет пет утакмица. Сада се бави тренерским послом.