Изборник Затворити

РАДИОНИЦЕ

Радионице Културног центра „Рибница“ Краљево подстичу и развијају: лични ангажман, рад у малим групама, активно учешће свих, разноврсност комуникацијских образаца, атмосферу подршке, право на различитост и поштовање потреба, емоција и начина функционисања сваког учесника, рад на заједничкој теми и ослањање на лична искуства.

Волите да цртате, сецкате, лепите, правите рукама, месите, слажете, бојите, маштате, истражујете, пробате, видите и чујете  нешто ново, дружите се, разговарате, поделите своја искуства… Све то и много више можете на нашим радионицама. Није важно да ли сте млади или стари, важно је да понесете добро расположење и осмех, све остало има код нас.

Мермерна јаја за крај ускршњих радионица

Данас је Велики петак и  надамо се да сте спремили јаја за фарбање. Оља вам на овој радионици показује како да бојама направите „мермерна јаја“.

Потребне су вам унихоп чарапе, луковина од више врста лука, маказе, боје и наравно јаја.

Исецкану луковину убаците у чарапу заједно са јајетом, добро  завежите и ставите у шерпу са водом да се јаја скувају. Након тога проспите воду и, не скидајући чарапе са јаја, спуштајте их у растворене боје на пар минута (растворене у топлој води). Офарбана јаја извадите из чарапе,  скините љуске лука и премажите уљем.

То би било све од нас кад су Ускршње радионице у питању. Надамо се да ћемо се следеће године дружити уживо. Желимо вам да лепо проведете празник! Останите код куће!

Трећа ускршња фејсбук радионица

Данас вам представљамо и једну технику која је погодна за све оне које не воле цео дан да се баве фарбањем, а желе да им јаја буду необична.

Потребна вам је унутрашња гума за бицикле. Да, да, добро сте прочитали! Ако хоћете необична јаја, онда вам треба и необична припрема, односно материјал за рад.

Дакле, осим унутрашње гуме за бицикле, потребне су вам и маказице за нокте, једне велике маказе, боје, кувана јаја и наравно осмех професионалца.

Гуму исеците на траке, па маказицама направите рупице (погледајте фотографију). Избушене гумице навуците на јаја и спремна су за бојење. Наравно, на крају јаја премажите уљем. Срећно!

Друга ускршња фејсбук радионица

Фарбање јаја за многе представља радост, а за неке маме стрес. J Дајте деци да вам помогну у коришћењу ове занимљиве технике и резултат ће бити и „весела“ јаја и весела деца.

Начин фарбања јаја, који вам данас представљамо, је за оне које воле шарено и живо! Потребно вам је пар старих унихоп чарапа, маказе, листићи у облику капљице (може детелина), фломастери, боје, кувана јаја и наравно осмех.

Упутствo за фарбање je на фотографијама. J

Плетење, сликање, израда накита…

Завршене зимске радионице

На последњој радионици „Два сата без телефона“ правили смо честитке за заљубљене, маму, тату, брата. Лепо смо се дружили и били веома креативни, а изнад свега прави другари.

Хвала свима на дивном дружењу и лепо се проведите до краја распуста!

Плетење, сликање, израда накита…

Завршене зимске радионице

На последњој радионици „Два сата без телефона“ правили смо честитке за заљубљене, маму, тату, брата. Лепо смо се дружили и били веома креативни, а изнад свега прави другари.

Хвала свима на дивном дружењу и лепо се проведите до краја распуста!

Плетење, сликање, израда накита…

Плетење, сликање, израда накита…

На другој зимској радионици мале руке правиле су накит, бојиле стакло, везивале чвориће, низале перлице. Дечји смех испунио је тесну Библиотеку у Рибници.

Захваљујемо се другарима на предивном дружењу и наредну радионицу заказујемо у среду, 12. фебруар у подне, када ћемо се играти пантомиме. Видимо се!

 

Почеле зимске радионице „Два сата без телефона“

У понедељак је одржана прва у низу зимских радионица „Два сата без телефона“. Играли смо друштвене игре, цртали, резали, лепили, причали вицеве и смејали се. Циљ радионица је да се деца бар на кратко одвоје од савремене технологије и да на забаван и креативан начин проведу слободно време.

Следећа радионица је у среду 5. фебруара у 12 часова, када ћемо правити накит, траке за косу, бојити стакло и још много тога. Добро дошли!

НОВОГОДИШЊЕ РАДИОНИЦЕ У СИРЧИ

Други дан Божића провели смо са ученицима ОШ „Јован Цвијић“ у Сирчи. Срдачна добродошлица, насмејан колектив и раздрагана деца сачекали су нас у овој малој, али прелепој школи.

Када деца знају шта су праве вредности и ми одрасли знамо да смо на добром путу. Шарене честитке испуњене су жељама да најближи буду здрави, срећни, насмејани и у љубави.

Посебно се захваљујемо директору школе Ивану Радосављевићу и библиотекарки Јелени Даничић што су нам омогућили ово дивно дружење.