Изборник Затворити

Одржан концерт маестра Колунџије

У оквиру велике турнеје по градовима Србије, маестро Јован Колунџија посетио је и Краљево. Концерт познатог виолинисте одржан је у Свечаној сали Градске управе у организацији Културног центра. Колунџију је на клавиру пратила пијанисткиња Милица Закић.

Част да наступе са Јованом Колунџијом имали су Александар Илијовски и Вук Младенић, ученици Музичке школе „Стеван Мокрањац“.

На репертоару су била дела Ј.С. Баха, Т. А. Виталија, Василија Мокрањца, Жан Филипа Рамоа, Мишела Леграна и Камиј Сен Санса.

„Ово је био последњи од осам концерата у оквиру овогодишње турнеје. Краљево је град који јако волим, како због људи које овде познајем, тако и због публике. Најчешће сам свирао у позоришту, али данас сам открио један нови простор са сјајном акустиком, који је одговорио на захтеве моје виолине. Када простор одговара, онда и публика доживљава концерте много дубље и узбудљивије, као што је било на вечерашњем концерту“, рекао је Колунџија по завршетку концерта.

Традиционални концерт у Београду одржаће 18. децембра, чиме завршава наступе у овој години. Краљевчанима је пожелео пуно успеха и остварење жеља у 2020, и изразио жељу да се поново видимо и наставимо успешну сарадњу.