Изборник Затворити

Ускршње радионице

Мермерна јаја за крај ускршњих радионица

Данас је Велики петак и  надамо се да сте спремили јаја за фарбање. Оља вам на овој радионици показује како да бојама направите „мермерна јаја“.

Потребне су вам унихоп чарапе, луковина од више врста лука, маказе, боје и наравно јаја.

Исецкану луковину убаците у чарапу заједно са јајетом, добро  завежите и ставите у шерпу са водом да се јаја скувају. Након тога проспите воду и, не скидајући чарапе са јаја, спуштајте их у растворене боје на пар минута (растворене у топлој води). Офарбана јаја извадите из чарапе,  скините љуске лука и премажите уљем.

То би било све од нас кад су Ускршње радионице у питању. Надамо се да ћемо се следеће године дружити уживо. Желимо вам да лепо проведете празник! Останите код куће!

Трећа ускршња фејсбук радионица

Данас вам представљамо и једну технику која је погодна за све оне које не воле цео дан да се баве фарбањем, а желе да им јаја буду необична.

Потребна вам је унутрашња гума за бицикле. Да, да, добро сте прочитали! Ако хоћете необична јаја, онда вам треба и необична припрема, односно материјал за рад.

Дакле, осим унутрашње гуме за бицикле, потребне су вам и маказице за нокте, једне велике маказе, боје, кувана јаја и наравно осмех професионалца.

Гуму исеците на траке, па маказицама направите рупице (погледајте фотографију). Избушене гумице навуците на јаја и спремна су за бојење. Наравно, на крају јаја премажите уљем. Срећно!

Друга ускршња фејсбук радионица

Фарбање јаја за многе представља радост, а за неке маме стрес.  Дајте деци да вам помогну у коришћењу ове занимљиве технике и резултат ће бити и „весела“ јаја и весела деца.

Начин фарбања јаја, који вам данас представљамо, је за оне које воле шарено и живо! Потребно вам је пар старих унихоп чарапа, маказе, листићи у облику капљице (може детелина), фломастери, боје, кувана јаја и наравно осмех.

Упутствo за фарбање je на фотографијама. J