Изборник Затворити

Street art – други дан

Други дан фестивала почео је радионицом Бојана Оташевића, а поред чланове алтернативе, у програму су учествовала и деца са аутизмом.

Краљевачки гимназијалци одржали су еколошку радионицу и предавање за родитеље у циљу подизања свести о очувању планете.

Beatbox радионицу водио је Неша Радовановић из Крагујевца. Неша је првак Србије у beatbox-u, музике која се прави искључиво устима.

Представом „Кућица бројева“, намењеној деци узрста до седам година, завршен је дневни програм фестивала испред Духовног центра. Акробате и жонглери Инекс театра имали су перформанс у Омладинској улици.

Фестивал је завршен  концертима на Тргу срспких ратника. Програм је отворио панк рок састав „Креативни неред“. Прву песму извели су са хором девојчица,  надамо се будућим звездама краљевачке рок сцене.

„После двадесет шест година смо на великој сцени и још увек смо под утиском. Драго нам је што су нам Краљевчани дали подршку и што се сећају шта смо све свирали деведесетих… Изненађење је био позив на бис. Оно што је интересантно за нашу свирку је што смо окупили један дечји хор од дванаест девојчица, које су заиста вечерас биле феноменалне. Част нам је што смо свирали са бендовима као што су Yokono, E – Play и Канда, коџа и Небојша“, рекао је Бојан Оташевић из Креативног нереда.

Одличан наступ имао је и инструментални састав Yokono који је први пут наступао у Краљеву, а ми смо пред наступ раговарали са Ненадом Кошанином, гитаристом бенда.

„Yokono је инструментални експериментал рок састав из Београда, који постоји већ седам година. Сви имамо неке друге послове, не живимо од музике, али је она ипак нашла неки свој пут, па смо тако наступали у бројним  београдским клубовима и на фестивалима. Узбуђени смо што смо у Краљеву и апелујемо на  све музичаре и добре људе да подрже овај сјајан фестивал“.

E – Play, бенд који постоји већ двадесет година и иза себе има пет албума, први пут је наступио на „Street art“ фестивалу и одушевио публику.

„Радујем се што смо у Краљеву, где ћемо свирати наше највеће хитове. Од прошле године промовишемо нови албум. Цело лето смо провели на наступима, већ се види мали умор, али ћемо дати све од себе да испоштујемо публику“, рекла је Маја Цветковић пред почетак наступа.

Фестивал је затворио бенд који је обележио рок сцену деведесетих – Канда, коџа и Небојша. Осми албум, под називом „Ускоро“, изашао је ове године, тако да је публика била у прилици да чује и нове песме.

„Након десет година смо опет у Краљеву. За тридесет година постојања бенда, ово је трећи пут да смо у вашем граду и, као и увек, одлично смо се провели“.