Изборник Затворити

Актуелна дела за јун

Морнар на коњу – Ирвинг Стоун

Прича о животу Џека Лондона

Последњи романтик светске књижевности, морепловац, љубавник, геније.

Писац чији је живот био фасцинантан попут прича о јунацима његових невероватних дела.

Џек Лондон био је страствени пустолов који је живео, волео и борио се с недаћама онако како би се само ретки усудили. Пркосећи судбини и законима природе, неуморно је стварао, пловио водама света, узимао све што је желео и давао све што је имао. Кршећи правила, створио је незаборавну легенду која живи и данас.

Овај самоуки књижевни великан био је снажан човек који је волео живот, а жеља за пустоловинама необуздано му је текла венама. Још док је био дечак, једна половина његове душе заљубила се у море, коме се увек враћао, а друга половина припала је књигама и писању. Док корачамо улицама Сан Франциска, дивљим пределима далеког севера, тропским рајем и непрегледним морима, заједно са Џеком Лондоном проживљавамо његове успоне и падове, патње и радости, и упознајемо велико, авантуристичко срце једног маестралног писца.

Дневник једног номада – Беким Сејрановић

„Дневник једног номада“ истовремено је путопис, дневник читања и збирка записа о свакодневној борби са животом, колико трауматичној толико и лепој. Од 2011. до 2016, од Љубљане, преко Осла до Загреба и Брчког, читамо дневничке записе о једној љубавној причи и њеној пропасти; о оцу који готово сваког месеца путује из Осла у Љубљану да види млађу ћерку, јер се боји да ће га заборавити, и о старијој ћерки у Ослу која очуха зове тата, а њега по имену; о књижевнику који истодобно учествује у хрватској, босанској и норвешкој књижевности…

 

Као и љубав – Драго Јанчар

Нови роман славног словеначког писца смештен је у Марибору и окружењу у последњој години Другог светског рата.

Задивљујућа прича о вољи и отпорности људског духа на позадини историјских случајности и трагедија.

Мајсторски испричан роман који спаја интимне судбине појединаца са важним друштвеним токовима и историјским силама.

Усред рата, окупације, логора и герилских борби, укрштају се четири приче о четири особе које су жртве или нападачи, а некада и обоје. Свако од њих покушава на свој начин да одбрани своју љубав од бесмисла зла и пропадања људског достојанства.

Птица на ветар – Весна Алексић

Роман Весне Алексић „Птица на ветар“ је инспирисан стварним догађајима, који су се некада негде одиграли. За разлику од узора из стварности, роман шаље поруке оптимизма – пролеће је дошло, завађени су се помирили, а глупост и страхови су побеђени. Птица на ветар је укроћена!

 

 

 

Пеца слуша хип-хоп – Магали ле Иш

На улицама Бронкса Пеца је угледао брејкденсере који су изводили невероватне фигуре! Постао је члан њихове групе. Крени и ти с Пецом и његовим другарима и откриј свет хип-хопа, реп, клубове, скречовање, графите…