Изборник Затворити

ОДРЖАН КОНЦЕРТ ТРИ ХОРА

ОДРЖАН КОНЦЕРТ ТРИ ХОРА

У Краљевчком позоришту одржан је концерт хорова поводом Међународног дана жена. У програму су учествовали Градски хор „Црвчанин“ из Краљева, хор „Златиборска вила“ из Ужица и хор КУД-а „Абрашевић“ из Врњачке Бање.

На репертоару су биле традиционалне композиције са Балкана обрађене за хор, музика из филмова, популарна музика, као и композиције из области класичне хорске музике.

Публици се најпре представио хор из Ужица под руководством Тијане Видаковић. Хор „Златиборска вила“ негује разноврстан репертоар у коме су заступљене духовне, световне, народне и староградске композиције. Прошле године је хор прославио  сто десет година од оснивања.

Хор КУД-а „Абрашевић“ извео је композиције „Свилен конац“, „Месечина“ и „Amazing Grace“, у аранжманима Милутина Предлоца, диригента хора.

Градски хор „Црвчанин“, којим руководи Радмила Мурганић, представио се публици композицијама Миливоја Црвчанина, Милоја Милојевића, Јосипа Славенског. На репертоару су биле и песме „Прелетеше птице ластавице“ са Косова и Метохије, затим „Девојко мала“ из филма „Љубав и мода“ и „Don’t worry, be happy“ у аранжману Радмиле Мурганић.