Изборник Затворити

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА РАДОВА САШЕ ПАВИЋЕВИЋА

Уз поштовање свих мера прописаних ради сузбијања ширења епидемије, у галерији у Рибници отворена је изложба радова краљевачког мултимедијалног уметника Саше Павићевића.

“Ово је генеративна врста уметности у којој се приликом стварања праве намерне грешке. Иако имам око две и по хиљаде радова, одлучио сам да изложим само пет. Због актуелне епидемије дозвољено је да на отварању буде само петоро посетилаца и отуда и назив изложбе “Пет слика за петоро људи”.

Аутор је истакао да има позиве да излаже у градовима широм Србије и у Европи, али је одлучио да прву изложбу направи у родном граду. Планира да наредне две изложбе буду у Београду и Паризу.

Осим аутора, на изложби је говорио и уметник Владан Славковић.

“Павке је вишеструки уметник. Познајем га јако дуго и имао сам прилику да видим све његове таленте од поезије па све до слика које су вечерас приказане. Аутор је сјајних дела за која многи људи не би могли ни да поверују да су урађена од стране једног човека. Његови радови садрже много различитих стилова и приступа што као самог човека, што као уметника.”

Изложба ће бити отворена до 15. децембра.