Изборник Затворити

ИЗЛОЖБА „БОЖАНСТВА И ПОЛУБОЖАНСТВА СТАРИХ СЛОВЕНА“

У галерији Културног центра „Рибница” Краљево синоћ је отворена прва изложба у новој години. Аутор изложбе је млади краљевачки уметник Славко Вулетић, чији је рад похваљен на прошлогодишњем конкурсу за младе ликовне ствараоце са територије Рашког округа. О изложби је говорио Марко Вучковић, који је био Вулетићев професор у Уметничкој школи у Краљеву и члан жирија на поменутом конкурсу.

Вучковић је изложбу поделио у три целине. Прву целину представљају цртежи, односно илустрације на којима су фигуре наге. Друга целина су скулптуре које су врло блиске илустрацијама, односно тродимензионалне илустрације или модели. То говори о ширини интересовања аутора за рад у 3д моделинг програмима.

„Слике уља на платну приказују ову тематику на још један шири начин. Аутор се служи класичним сликарским језиком и класичним технолошким методом сликања. Слике су препуне атмосфере, мистицизма, понекад и језе. Колорит слика је садржајан и слојевит, па се тако добија структура меса што доприноси снажном утиску. Славко успева да нас кроз слике уведе у мистични свет бића којима су наши преци беспрекорно веровали.”

Изложба ће бити отворена до 9. фебруара 2021.