Изборник Затворити

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА РАДОВА УЧЕНИКА УМЕТНИЧКЕ ШКОЛЕ

Изложба радова ученика Уметничке школе у Краљеву отворена је јуче у нашој галерији у Рибници. До сада су радове излагали ученици завршних разреда, а ове године је публика у прилици да погледа и радове другог разреда ове школе.

На изложби су говорили историчар уметности Слободан Јелић, професор Уметничке школе Бобан Босић и ученица Ивана Јевтић која се захвалила професорима на посвећености, посебно у време пандемије.

Професор Босић се захвалио Културном центру јер сваке године препознаје потребу младих стваралаца да прикажу свој труд и таленат кроз изложбе. Такође се захвалио и колегама који су направили одабир радова и сматра да је овогодишња изложба још боља од претходне.  Истакао је да се ради о заиста талентованој деци која свој таленат могу да развијају, не само код нас, већ и у иностранству.

֦Ова изложба је веома значајна јер се њоме приказује докле је школа стигла у напредовању. Ученици нам назначавају пут којим ће да иду и показују индивидуалност. Ова година је јако незгодна јер су они морали да уложе двоструко више напора да би савладали програм и приказали све оно што су научили.  Њихова збуњеност је пресечена ентузијазмом професора, који су се на разне начине довијали, не само онлајн, да дођу до резултата који су повољни за њихово даље школовање”, рекао је Јелић.

Ликовни техничари су представљени школским и домаћим радовима, најчешће студијама. У школским радовима, којих је ове године знатно мање, студије носе тежњу ка класичној контроли линије и форме.

Радови ученика дизајна графике, тематски одрађени, носе својеврсну естетичну поруку човеку модерног доба, па чак и ономе који није довољно вичан читању брендова  и поп-икона.

Дизајнери ентеријера савлађују знање у изради техничких цртежа, стварању идејних решења, извођењу пројекта за стамбене и јавне ентеријере…

Изложба ће бити отворена до 23. марта 2021. године.