Изборник Затворити

ФЕСТИВАЛ УМЕТНОСТИ „МАГЛИЧ”

Културни центар „Рибница” Краљево организује Фестивал уметности „Маглич” од 22. до 26. јуна 2021.

У уторак, 22. јуна у 18 часова, у дворишту Француске куће одржаће се представа за децу  „Аска и вук” позоришта  „Кофер театар”.

Представа је рађена према приповетки Ива Андрића и осликава снове овчице Аске, страхове њене мајке Аје и нарав гладног вука.

Кроз музику, смех и хумор прилагођен деци, уз помоћ малишана и ловца Милета, Аска побеђује вука и остварује своје снове.

У представи играју Александра Рукавина, Ана Павловић и Никола Симић.

 

 

Наредног дана, 23. јуна у 19 часова, у галерији Културног центра у Рибници биће отворена изложба   „Ако ме неко тражи, ја сам у својој соби” уметнице Аиде Цамовић из Новог Пазара.

Аида Цамовић је завршила основне студије 2018. године на Државном универзитету у Новом Пазару, а мастер студије на Факултету ликовних уметности у Београду 2019. Тренутно је на  докторским студијама на истом факултету, у класи професора Радомира Кнежевића.

Стипендиста је Министарства просвете, науке и технолошког развоја, за најбоље студенте докторских студија у Србији.

Излагала је на око двадесет колективних и две самосталне изложбе. Ово је њено треће самостално ликовно представљање.  Изложба ће бити отворена до 6. јула.

У Свечаној сали Градске управе у четвртак, 24. јуна 2021. у 20 часова, одржаће се поетско-музички програм  „Ваздух за певање”. У програму учествују песник Драган Јовановић Данилов, Јана Крижак, сопран и Петар Илић, пијаниста.

Драган Јовановић Данилов (1960, Пожега), песник, романсијер, есејиста, ликовни критичар и теоретичар културе, један је од најистакнутијих, најпревођенијих и најутицајнијих наших књижевних стваралаца. О свом књижевном стваралаштву разговараће са писцем Дејаном Алексићем.

У музичком делу програма на репертоару су:

С. Бинички –  „Тамо, за том гором”, арија Станке из опере  „На уранку”,

Ј. Маринковић – „Молитва”,

М. Пребанда – „Низ башчу”,

К. Бабић – „Летња серенада” и  „Шашава песма”.

 

Фестивал се завршава наступом групе MOSTAR SEVDAH REUNION. Концерт ће се одржати у суботу,  26. јуна 2021, на Тргу српских ратника у Краљеву са почетком у 21 час.

Јединственим стилом извођења, комбинујући изворне севдалинке са џез, блуз, соул и етно  музичким елементима, MOSTAR SEVDAH REUNION одушевљава  публику широм света. Њихова музика  се  састоји од севдаха и севдалинки  у модерним аранжманима.

Састав чине: Мишо Петровић – соло гитара, Санди Дураковић – ритам гитара, Сенад Трновац – бубањ, Иван Радоја – виолина, Марко Јаковљевић – бас, Габријел Прусина – клавир,  Милутин Сретеновић и Антонија Батинић – вокали.

 

Сви програми су бесплатни за публику! Добро дошли!