Изборник Затворити

ЗАВРШЕН ФЕСТИВАЛ УМЕТНОСТИ  „МАГЛИЧ”

Концертом групе Mostar sevdah reunion на Тргу српских ратника завршен је  Фестивал уметности  „Маглич”. Прошле године фестивал није одржан јер није било услова због епидемије изазване  вирусом COVID-19. Да су се и публика и извођачи ужелели живе музике, доказ је атмосфера на концерту. Пионири севдаха одушевили су краљевачку публику енергичним наступом и извођењем најпознатијих севдалинки, ромских и староградских песама.

Бенд постоји више од двадесет година у разним формацијама и сарађивао је са бројним музичарима, од којих је један и чувени Шабан Бајрамовић, са којим пореде садашњег певача   Срету.

„Ужелели смо се певања пред публиком, пред масом људи. Срећни смо што смо дошли у Краљево и што имамо прилику да напокон запевамо после дужег времена. Често нас питају како је то певати широм света пред публиком која не разуме наш језик. Срж лежи у самој емоцији, нашој интерпретацији која је увек радо прихваћена код људи. Све оно што представља севдах и уметност уопште јесу љубав, емоција, чежња, стрепња, туга, весеље, радост, сузе. То је оно што је универзално код свих људи и што сви препознају на нашим наступима”, рекли су нам Антонија и Срета пред почетак концерта.

И управо тако, Краљевчани су имали прилику да два и по сата уживају у чистој емоцији, опусте се и забораве на проблеме свакодневице.