Изборник Затворити

КОНЦЕРТ КРАЉА ЧАЧКА

Двориште Француске куће, 27. август у 21.00

Улаз је бесплатан!

Музика Краља Чачка представља мешавину џеза, блуза, рокенрола и шансона. Током последњих година наступао је на највећим фестивалима у земљи и региону.

Његова инспирација лежи у оном, за многе, савршеном скровишту између најдубљих емоција и уметности свирања, између ноћи у задимљеном бару и јутра које мења све, између музике путујућих трубадура и тананих џез мелодија. Из тог скровишта Краљ Чачка излази на главну улицу и води нас са собом на пут око света.

Ненад Марић или Краљ Чачка је сликар, песник и кантаутор. Рођен је у Чачку а већ неколико деценија живи и ради у Београду. Дипломирао је на Факултету ликовних уметности 2004. године, а као сликар најчешће се изражава кроз акварел. Као песник објавио је збирку „На маргини”, а као музичар два албума (Земља снова и Спусти светлост на пут). Слушаоци Радија Београд 202 су други албум прогласили најбољим у 2018. години.

Краљ Чачка и његов брат Марко су аутори оригиналне музике за филмове „Последња авантура Кактус Бате” редитеља Ђорђа Марковића и „Реална прича” редитеља Гордана Кичића. Добитник је награде „Струне од светла” за 2017, која се додељује за посебан допринос афирмацији песничке речи у рок и блуз музици.