Изборник Затворити

ЈЕДАНАЕСТИ ЏЕЗИБАР – ДРУГО ВЕЧЕ

Други дан фестивала одржан је на Тргу српских ратника. Наступали су Нада Павловић и The Mambo Stars, The Belgrade dixieland orchestra и Васил Хаџиманов бенд.

Нада Павловић, легенда џез и евергрин музике, наступала је на нашем првом фестивалу са тадашњим уметничким директором  Мишом Бламом. Након десет година, краљевачка публика је поново уживала у њеном раскошном гласу.

„Трудим се да што чешће будем на живим наступима. Имам верну публику и велико ми је задовољство што сте ме позвали да опет наступам у вашем граду”, рекла је Нада Павловић, која је бину делила сам ансамблом The Mambo Stars. На репертоару су били џез стандарди у новим аранжманима, евергрин и филмска музика.

„Пуно нам је срце што смо поново у Краљеву. Драго ми је што фестивал живи, што је успео у овим тешким временима да се избори са свим недаћама, да опстане и буде овако леп”, истакао је Тихомир Јакшић, руководилац ансамбла  The Mambo Stars.

Београдски диксиленд оркестар ове године обележава двадесетогодишњицу постојања. Ово је било њихово прво гостовање на фестивалу „Џезибар”. Пред почетак наступа, разговарали смо са Владимиром Рацковићем.

„Драго нам је што учествујемо са овако велики именима из света џеза. Ми смо ту да подсетимо на то какав је џез био када је почео да се развија пре сто двадесет година.”

Фестивал је затворио Васил Хаџиманов бенд. Специјални гост на њиховом наступу био је млади краљевачки бубњар Ђурађ Ђуричић.

„Сви смо јако узбуђени што наступамо, јер знате шта се све дешавало у последњих годину и по дана, да због короне нисмо могли да радимо. Имамо нов материјал који би требало ускоро да снимимо. Надам се да ћемо моћи несметано да свирамо у наредном периоду, јер то је наш живот”, рекао је Хаџиманов пред концерт.