Изборник Затворити

ДОДЕЛА НАГРАДА НА КОНКУРСУ „НЕПРЕСУШНЕ СУЗЕ КРАЉЕВАЧКОГ ОКТОБРА”

У галерији Културног центра у Рибници додељене су награде за учеснике ликовног и литерарног конкурса „Непресушне сузе краљевачког октобра”. Истовремено је отворена је изложба дечјих радова који су пристигли на конкурс.

Добродошлицу деци, наставницима, учитељима и родитељима, пожелела је Елизабета Тодоровић, директорка Културног центра. Она се захвалила учесницима конкурса истичући да је 14. октобар најважнији, али и најтужнији дан Краљева.

„Културни центар велику пажњу посвећује програму за младе, па је тако и овај конкурс  намењен младима  и то у циљу неговања културе сећања, јер народ који се не сећа своје прошлости  нема право ни на будућност.“

Присутнима се обратио и Слободан Јелић у име Савета галерије и као члан жирија ликовног конкурса.

„Различите технике су коришћене, различит начин размишљања, емоције, тако да смо заиста имали тежак задатак. Велики је број учесника који заслужују да буду похваљени.”

Награђене је поздравила и Наташа Распоповић, председница Друштва за српски језик и књижевност Краљево, која  се захвалила деци што су сачувала сећање на краљевачки октобар, родитељима што су подстакли децу да учествују на конкурсу и што су их научили да цене своје претке, своју историју и одакле су потекли. Захвалила се и наставницима који су били велика подршка ученицима, дајући им праве смернице за настанак дивних радова.

На литерарном конкурсу у категорији средњих школа прву награду је освојио Алекса Живковић (Гимназија Краљево, 4. разред). Другу награду је освојила Кристина Миљковић (Гимназија Краљево, 1. разред).

У категорији основних школа прва награда је припала Ружици Ковачевић, ученици 6. разреда ОШ „Светозар Марковић“. Добитник друге награде је Стефан Војиновић, ученик  5. разреда ОШ „Вук Караџић“, а трећу награду је освојила Наталија Подгорац, ученица  8. разреда ОШ „Јован Цвијић“. Похваљен је рад Андрије Четровића, ученика 5. разреда ОШ „Драган Маринковић“.

На ликовном конкурсу, све три награде освојиле су ученице ОШ „Светозар Марковић”.

Прву награду је освојила Јана Николић, ученица 7. разреда, другу Ања Милашиновић, ученица 5. разреда, док је трећу награду освојила Елена Милановић, ученица 8. разреда.

Похваљени су радови Митра Пантелића и Анастасије Љубичић, ученика 7. разреда ОШ „Вук Караџић”, као и Мине Бажалац, ученице 7. разреда ОШ „Димитрије Туцовић”.