Изборник Затворити

ЦЕНТАР У ШКОЛИ – РОЂЕВИЋИ, ВРДИЛА

Књига песама за децу „Песме за нај-велике”, аутора Душка Домановића, представљена је деци из Основне школе „Јован Дучић“ у Роћевићима и издвојеном одељењу у Врдилима. Реч је о новом серијалу под називом Центар у школи, у којем деци из сеоских школа представљамо књиге аутора објављене у едицији Дете и свет у издању Културног центра  „Рибница” Краљево.

Након посете и првог сусрета са децом у Основној школи  „Драган Маринковић” у Адранима, посетили смо матичну школу „Бранко Радичевић” у Витковцу и издвојено одељење у Печеногу.

Најновије дружење уприличили смо са децом из Роћевића и Врдила. Поред песама из књиге која је ушла у најужи избор новоформиране награде „Душко Радовић”, коју додељује Библиотека града Београда за најбољу књигу за децу објављену прошле године, аутор је деци од првог до четвртог разреда ове две школе прочитао и најновије шаљиве песме из рукописа.

Подсећамо да је у едицији Дете и свет, поред Домановићеве књиге, објављена и збирка песама Живорада Недељковића  „Најлепше вештине”.