Изборник Затворити

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА РАДОВА УЧЕНИКА УМЕТНИЧКЕ ШКОЛЕ

У галерији Културног центра у Рибници отворена је изложба радова ученика Уметничке школе у Краљеву. Ове године  публика може да погледа  радове ученика свих разреда ове школе.

На изложби су говорили историчар уметности Слободан Јелић и ученица Ана Црноглавац.

„Свестраност, оригиналност, истрајност, упорност, савршено функционални међуљудски односи, само су неки од епитета Уметничке школе у Краљеву, која већ двадесет година образује и негује будуће генерације уметника. Одлуком о школовању у овој школи, почиње формирање нове генерације будућих стваралаца са осигураним занатом у рукама“, рекла је Ана Црноглавац захваливши се професорима на посвећености.

Слободан Јелић, историчар уметности и бивши професор Уметничке школе, истакао је да школа, поред широког дијапазона дизајнерских и ликовних предмета, пружа могућност уметничког изражавања кроз друштвене и природне науке у оквиру школских приредби, радионица, презентација, до учествовања на различитим научним камповима, конкурсима, такмичењима…

„Свршени ученици наше школе сваке године бележе високе пласмане и велике успехе на факултетима примењених, ликовних и драмских уметности, али и на факултетима  друштвено-хуманистичких наука“, рекао је Јелић.

У музичком делу програма наступио је дуо Amabile Art.

Изложба ће бити отворена до 26. априла 2022. године.