Изборник Затворити

ЦЕНТАР У ШКОЛИ

Књига песама за децу „Најлепше вештине”, аутора Живорада Недељковића, представљена је деци из школа у Витковцу, Печеногу, Милаковцу и Адранима. Реч је о новом серијалу под називом Центар у школи, у којем деци из сеоских школа представљамо књиге аутора објављене у едицији Дете и свет у издању Културног центра  „Рибница” Краљево.

Прво смо посетили матичну школу „Бранко Радичевић” у Витковцу и издвојена одељења у Печеногу и Милаковцу, а други дан угостила су нас деца и учитељице из Основне школе   „Драган Маринковић” из Адрана. Дружење са ученицима ових школа, поред читања песама из објављене књиге, протекло је у  срдачном разговору, игри, читању песама из рукописа и спонтаном дружењу. Захваљујући вредним и пажљивим учитељицама из посећених школа, које су заједно са децом равноправно учествовале у програму, ова заједничка и плодотворна дружења са песницима остаће у лепом памћењу како ученицима, тако и особљу школе и запосленима из Културног центра „Рибница” Краљево.

Живорад Недељковић рођен је у Краљеву 1959. године. Од 2002. године ради као уредник у издавачкој делатности Народне библиотеке „Стефан Првовенчани” у Краљеву. Уређује књиге савремених српских песника у едицији Поезија, данас и поезију у часопису    „Повеља”.

Подсећамо да је у едицији Дете и свет, поред Недељковићеве књиге, објављена и збирка песама Душка Домановића  „Песме за нај-велике”.