Изборник Затворити

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „ГРАНИЦЕ – СИМБОЛИСТИЧКО ПОИМАЊЕ ПРЕДЕЛА“

У галерији Културног центра у Рибници отворена је изложба слика „Границе – симболистичко поимање предела“ Александре Љубисављевић и Милице Милетић. Поред ауторки изложбе, на отварању је говорио и магистар сликарства Бобан Босић.

„Ауторке изложбе сматрају да је предмет непроменљив и сталан, независан од тачке посматрања и осветљења. Кроз лепоту боја и богату сликарску текстуру и палету, зналачки бирану, уводе нас у ритам и вибрације имагинарног предела“, рекао је Босић.

Александра Љубисављевић је истакла да је њен досадашњи рад сазнајни и истраживачки експеримент. На њеним сликама преовладава црна боја којом садржане делове истиче или измешта у други план. Употребом и проучавањем различитих материјала приказала је своја опажања и знатижељну заинтересованост за окружење.

„Разлог настанка ове серије слика је поимање визуелног окружења. Ситни детаљи разрађени су тако да дају слици утисак природног склада кроз необичне геометријске тлоцрте, налазећи другачије начине за приказе природне лепоте. Процеси који се запажају на радовима припадају сфери метафизичког промишљања односа имагинације и стварности“, рекла је Милица Милетић.

Изложба ће бити отворена до 10. маја 2022. године.