Изборник Затворити

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА РАДОВА ПРОФЕСОРА УМЕТНИЧКЕ ШКОЛЕ

У галерији Културног центра у Рибници отворена је изложба радова професора Уметничке школе Краљевo. Изложбу је отворио професор Слободан Јелић, који је, између осталог, рекао:

„Ова изложба професорских радова нам открива њихова стремљења интересовања, али са собом носи и едукативни значај за млади уметнички нараштај.

Чини се да су у овим турбулентним временима професори уметности, на маргинама друштвене стварности, натерани да мало верују у свој огромни допринос образовању, али и у свој уметнички значај у нашој култури.

Ипак, њихова уметничка активност је непрекидно присутна, упркос пошастима овог нашег доба.

Иако скрајнути материјалним тежњама друштва, сликарство и скулптура су по ко зна који пут повратили смисао за боју и разбили мртвило облика, повратили јасну концепцију и чистоту пластичних форми.

Разноврсност уметничких идеја, присутних и на овим радовима, учинила је да уметност постепено почне да одбацује стару, естетичку реторику и трага за новим језиком блиским поезији и филозофији.“

Изложбу можете посетити наредне две недеље, тачније до 24. маја. У „Ноћи музеја”, 14. маја, галерија ће примати посетиоце од 10 до 22 часа.

Добро дошли!