Изборник Затворити

ПРЕДСТАВЉЕНЕ КЊИГЕ ПРОФ.ДР НЕДЕЉКА ЈОВАНЧЕВИЋА

У Свечаној сали Градске управе, уз присуство адвоката, адвокатских приправника и студената, представљене су књиге „Ново кривично процесно право” и „Правни лекови у кривичном поступку” проф.др Недељка Јованчевића.

У књизи „Ново кривично процесно право” се са научно-стручног аспекта – са краћим коментарима и анализом појединих установа, посебице процесних начела – износе појмовне дефиниције кривичног поступка, процесних субјеката и радњи, али се и истичу неки недостаци.

Монографија „Правни лекови у кривичном поступку” представља свеобухватну расправу о правним лековима у кривичном поступку која, поред доктринарног, подразумева и прагматични ниво. Аутор аргументовано и јасно објашњава и научно засновано анализира систем правних лекова у Србији, како редовних тако и ванредних.

Поред аутора, о књигама су говорили др Слободан Стојановић и Небојша Вујадиновић, адвокат из Краљева.

Недељко Јованчевић аутор је неколико књига, као и бројних научних радова из области кривично-процесног и кривичног права, међународног права, који су објављени у најпознатијим правним часописима у Србији и иностранству.