Изборник Затворити

КОНЦЕРТ BARCELONA GIPSY BALKAN ORCHESTRA

Фестивал уметности „Маглич” завршен је концертом интернационалног музичког састава Barcelona Gipsy Balkan Orchestra (BGKO).

Пред неколико хиљада људи на Тргу српских ратника BGKO је показао зашто је популаран широм света. Оно што је оркестар поделио са публиком стаје у три речи: енергија, емоција и љубав. Са бине су се ширила сва она дивна осећања која музика може да донесе, а чланови оркестра су то посетиоцима даривали лако и виртуозно. Шетња кроз музику из разних крајева света, у интерпретацији  BGKO, показала је да је музика свима разумљив језик.

Иван Ковачевић, контрабасиста, рекао је да је BGKO пронашао начин да све оно што је добро у балканској музици пренесе публици и покаже свету да Балкан има много лепих страна.

Крајем јуна оркестар обележава десетогодишњицу постојања. Шестим албумом су учврстили своју позицију као један од најпознатијих састава који изводи традиционалну музику. Ово је био њихов први наступ у Краљеву, а с обзиром на енергију која се догодила између оркестра и публике, сигурно не и последњи. 🙂

Културни центар  „Рибница” Краљево је овим фестивалом отворио Културно лето у нашем граду.