Изборник Затворити

ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА JAZZ FACE ВОЈИСЛАВА ПАНТИЋА

У оквиру фестивала Џезибар, у дворишту Француске куће, 30. јуна, представљена је књига интервјуа Џез фаце, познатог музичког новинара Војислава Пантића из Београда. Пантић се присетио својих новинарских почетака од пре три и по деценије, као и првих концерата које је имао прилику да посети, углавном у Хали Пионир. Причао је о искуствима са фестивала у Француској, Италији, Аустрији, Швајцарској, Шпанији и многим другим земљама. Многобројне утиске и разговоре са великанима пренео је у ексклузивне приче које су емитовали РТС, ТВ Политика или објавили Време, НИН, Репортер, Политика, Европљанин и други.

На подстицај Петра Јањатовића дошао је на идеју да у књизи Џез фаце публикује изабране интервјуе. Аутор се присетио разговора са легендама као што су Џо Завинул, Ахмад Џамал, Душко Гојковић, Курт Елинг, Лала Ковачев, Мића Марковић, Марија Шнајдер, Бојан Зулфикарпашић, Ана Поповић и други. Укупно 48 џез фаца у преко 50 интервјуа.

Рецензенти књиге – Милан Влајчић, Војислав Бубиша Симић, Пеца Поповић и Весна Рогановић – сагласни су да је ова књига јединствена, не само у нашој земљи, већ и у региону, а да је њен аутор најзначајнији и најкомпетентнији џез новинар на овим просторима.