Изборник Затворити

ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА БЕСТИЈАРИЈУМ ИВАНА НОВЧИЋА

У дворишту Француске куће представљена је најновија песничка књига краљевачког аутора Ивана Новчића. Рукопис књиге „Бестијаријум“ награђен је као првопласиран на прошлогодишњем конкурсу „Гордана Тодоровић“ и као такав штампан је као издање Центра за туризам и културу из Сврљига.

У току промоције подсетили смо се на почетке Новчићевог рада пре двадесет година, када је објављена прва збирка песама „Ампутација душе“, као и следећа, „Шифарник страдања“. Присутни су се сагласили да је аутор у каснијим књигама зрелије опсервирао теме и мотиве који чине основу његове поетике. Разговарало се и о Новчићевом уредничком раду у оквиру „Поетикума“, запажене издавачке куће специјализоване за објављивање поезије, а разговор је завршен опсервацијом актуелног тренутка у којем се налази српска поезија.

Милица Миленковић, књижевна критичарка која помно прати Новчићев опус, наглашава да најновија збирка песама представља „спој јединства визије прошлости и садашњости, рефлексија и емоција, лексичког сазвучја у оквирима зрачења и значења разноликих тема и мотива која отвара многа питања за чијим ће одговором заједно са песником посегнути и савремени читалац“.

 

 

.