Изборник Затворити

ОДЗВАЊА ПРОШЛОСТ, ДА САДАШЊОСТ НЕ ПРЕСТАНЕ ДА ПАМТИ

Културни центар „Рибница” Краљево и Друштво за српски језик и књижевност Краљево расписују литерарни конкурс поводом обележавања 14. октобра, Дана сећања на трагичне догађаје у Краљеву октобра 1941. године. Тема конкурса је ОДЗВАЊА ПРОШЛОСТ, ДА САДАШЊОСТ НЕ ПРЕСТАНЕ ДА ПАМТИ.

Конкурси су намењени ученицима основних и средњих школа на територији Рашког округа. Радови треба да прикажу историјски осврт на тему, уоквирен мотивима сећања на страдале које ће потомци заувек памтити и поштовати.

Прозне или поетске радове (до једне куцане стране А4, фонт 12, проред 1,5) штампати у три примерка и потписати (име и презиме ученика, број телефона, разред, име и презиме наставника, назив школе). Свака школа може да пошаље највише 5 радова. Сви радови морају бити лекторисани.

Радове послати или доставити на адресу: Културни центар „Рибница“ Краљево: Излетничка 2, 36 000 Краљево или на мејл Друштва за српски језик и књижевност Краљево:

podruznicadrustvazasrpskijezik@gmail.com

Чланови жирија који ће прегледати радове су професори српског језика и књижевности:

Лидија Ђоковић,

Наташа Распоповић и

Миша Милосављевић.

Конкурс је отворен од 30. септембра до 10. октобра 2022. године.

О резултатима конкурса учесници ће бити благовремено обавештени, а најбољи радови биће награђени пре обележавања 14. октобра.

***Аутор фотографије је Горан Шљивић