Изборник Затворити

ПРОМОЦИЈА ЗБИРКЕ ПЕСАМА „ТИШИНА” ВЕСНЕ РИСТОВИЋ

ПРОМОЦИЈА ЗБИРКЕ ПЕСАМА „ТИШИНА” ВЕСНЕ РИСТОВИЋ

У Галерији Културног центра у Рибници одржана је промоција књиге песама „Тишина” краљевачке ауторке Весне Ристовић. Реч је о двадесет и петој књизи библиотеке Стиховање коју је прошле године објавила краљевачка издавачка кућа Поетикум.

Уредник издања, Александар Марић, песник из Краљева, говорио је о главним одликама ове књиге која је подељена на три дела: Тишина, Старопланинска тишина и Цртице. Марић се посебно задржао на другом циклусу, Старопланинска тишина, у којој се најбоље очитују елементи поетике Весне Ристовић.

Миша Милосављевић, уредник Редакције за књижевност Културног центра „Рибница” Краљево, говорио је о значају представљања локалних стваралаца, који често немају подршку овдашњих институција и нагласио је да установа у којој ради, поред тога што суграђанима жели да приближи најпознатија имена књижевне мисли из земље и региона, од самих почетака негује и подржава краљевачке ауторе и неретко буде она прекопотребна одскочна даска након које писци лакше проналазе пут до других места и заинтересованих читалаца.

Програм је надахнуто и одговорно водила Радмила Весковић, новинарка из Краљева, а у уметничком делу програма учествовао је хор ученика Основне школе „Вук Караџић” и ученици етно-одсека Средње музичке школе „Стеван Мокрањац” из Краљева.