Изборник Затворити

ЦЕНТАР У ШКОЛИ – ДОМАНОВИЋ

Књига песама за децу „Песме за нај-велике”, аутора Душка Домановића, представљена је деци из Основних школа „Вук Караџић“ и  „Драган Ђоковић – Уча”. Реч је о наставку серијала Центар у школи, у којем деци из сеоских школа представљамо књиге аутора објављене у едицији Дете и свет у издању Културног центра  „Рибница” Краљево.

Након прошлогодишње посете и првих сусрета са децом у основним  школама у Адранима, Витковцу, Печеногу, Роћевићима и Врдилима, најновије дружење уприличили смо са децом из издвојених одељења на Берановцу и Каменици (ОШ „Вук Караџић“) и Обрви, Милочају, Цветкама, Тавнику и Горњим Лађевцима (ОШ „Драган Ђоковић – Уча”).

Поред песама из књиге коју смо објавили пре две године, аутор је деци од првог до четвртог разреда прочитао и најновије песме из збирке „Наврх дима из димњака” у издању чачанске Пчелице.

Подсећамо да су у едицији Дете и свет, поред Домановићеве књиге, објављене и збирке песама Живорада Недељковића  „Најлепше вештине” и Милована Данојлића „Дедоумице о природи и људима”.