Изборник Затворити

„ЗАГРЉАЈ АРТЕМИДЕ” ВЛАДИМИРА САЈИЋА

У галерији Културног центра у Рибници промовисана је књига песама „Загрљај Артемиде” краљевачког песника Владимира Сајића. У програму су, поред аутора, учествовали и Александра Ракић као рецензент и Александар Марић, уредник. Реч је о песничком првенцу који је прошле године објавила издавачка кућа Поетикум из Краљева.

Рецензент ове збирке песама, професорка књижевности, Александра Ракић, каже да је „песник оголио своје најинтимније осећаје, слабост и рањивост, а тиме и задобио снагу да из једне рушилачке енергије песимизма на хартију преточи своје психолошке опсервације и свесно освести илити осветли подсвест. Као целина, збирка је сведена на основна језичка изражајна средстава, без китњастих епитета и сувишне употребе стилских фигура, писана као песнички дневник, спроводи нас кроз коегзистентни поетски ентитет и временом постаје све зрелија и потпунија”.

Сам аутор, Владимир Сајић, прочитао је неколико песама и говорио о својој потреби за писањем: „Искра као симбол, мајка као симбол и зрно вере делимично су у мени успели да створе целину, да кроз сав рад и труд настане поезија. Ти тренуци, пуни падова и уздизања, мисли да ћу поклекнути, поништени су потребом за писањем.