Изборник Затворити

ПРВО ВЕЧЕ ИНТЕРНАЦИОНАЛНОГ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛА „ЏЕЗИБАР“ 2023.

Душан Петровић бенд

Други бенд који је наступио на овогодишњем отварању краљевачког џез фестивала, 28. јуна у дворишту Француске куће, је бенд Душана Петровића.

Душан Петровић је четрдесет година у музици у различитим улогама. Клавириста, педагог, продуцент, докторанд на тему „Интеракција рачунара и композитора у области музике и дизајна звука“, напокон је,  показало се на радост публике, одвојио две године како би снимио албум под називом From April to Decembar.

Радост извођења само је на тренутак пореметила чињеница да се драгоцени инструмент, на којем Душан Петровић свира, у транспорту покварио. Први тонови на заменском клавиру одагнали су сваку сумњу у квалитет музике и извођења. Октет, који изводи музику Душана Петровића, звучи као машина у којој сваки музичар представља зупчаник савршено постављен како би публика добила оно што је Петровић и хтео – предивно путовање кроз свет џеза, у које је уткано све што од музичких праваца може да вам падне на памет. Моћни, снажни, прецизни, увежбани до савршенства.

Ко је више уживао у наступу, музичари или публика? На то питање у овом тренутку немамо тачан одговор, али се надамо да се публика, која је скупила храброст да дође упркос претећој киши, добро провела, и да ћемо се дружити и вечерас на истом месту од 21 час.