Изборник Затворити

ТРЕЋЕ ВЕЧЕ ФЕСТИВАЛА ЏЕЗИБАР 2023

Срђан Ивановић Блазин кварет (Blazin’ quartet) отворио је финално вече овогодишњег интернационалног фестивала „Џезибар“. Као место заштићеног географског порекла Блазин кварета наводи се Француска, а ради се о бенду који чине Босанац Срђан Ивановић – бубањ, Грк Andreas Polyzogopoulos – труба, Бугарин Михаил Иванов – контрабас и Американац Steve Hamilton – клавијатуре.

Сам наступ је био по мери заиста добрих познавалаца џеза. Утисак је да су својим свирањем стигли и до срца оних који су се можда први пут сусрели са овим жанром музике, што је негде и смисао постојања оваквог фестивала.

Ивановић каже да су у музичком изражају данас нешто мекши у односу на почетак деловања бенда. Приписује то чињеници да су и они постали мирнији, па је и музика таква. Присутни на централном краљевачком тргу могли су да чују четири музичара којима су инструменти играчке и средство којим људе привлаче себи. Срђану Иавновићу је наступ на завршној вечери овогодишњег „Џезибра“ био други сусрет са краљевачком публиком, јер смо прошле године били у прилици да га чујемо као део састава Николов-Ивановић Ундектета (Nikolov-Ivanović Undectet).