Изборник Затворити

КОНЦЕРТ НЕМАЊЕ РАДУЛОВИЋА И ОРКЕСТРА DOUBLE SENS –  МУЗИЧКИ ДОГАЂАЈ ГОДИНЕ У КРАЉЕВУ

Ако је судити по публици, односно по броју присутних на једном музичком догађају, концерт Немање Радуловића и оркестра Double sens је несумњиво догађај године у нашем граду.

Енергија, коју Немања Радуловић и пажљиво бирани оркестар Double sens дарују публици, је неописива. Поред виртуозности, неспорни владалац виолине, тог малог инструмента са невероватним распоном, поседује још једну карактеристику – фантастично разумевање музике. Његова интерпретација је лична, емотивна и тачна. Уколико то нисте чули и осетили синоћ, нисте ни били на концерту.

Публици ненавикнутој на овакву врсту наступа, на самом почетку је засметао нешто нижи ниво звука који је, иначе моћни разглас, испоручивао на тргу. Тон је био такав, јер су музичари на томе инсистирали. Концерт ове врсте, од пубике тражи и тишину кад је потребна, а Краљевчани су на крају овај испит положили са петицом.

Сигурни смо да су они, који су пустили да музика Немање Радуловића прође кроз њих, након концерта отишли са осећајем да се те вечери  у њиховим животима десило нешто предивно. Због таквог утицаја на публику, Немања Радуловић јесте светска звезда.

Вулкан са виолином у рукама, а стидљиви дечак кад треба да се обрати публици, представио је у Краљеву  албум Roots ( Корени).

Немања каже да је током карантина услед пандемије имао много времена да размишља о музиции и да је покушао да компонује. Међутим, уместо тога, одлучио је да направи компилацију оних песама које чине да се осећа живим. Тако је настао Roots, како сам каже, његов најличнији албум.

Roots има седамнаест песама које су укорењене у различитим традицијама света, од ромске, српске и македонске, па све до јапанске, индијске, кинеске…

И све смо их чули, 9. јула 2023. на Тргу српских ратника у Краљеву, док је са бине на присутне падала виолинско-вилинска прашина и улазила им у срце и душу. Хвала Немањи Радуловићу и оркестру Double sens што смо на тренутак живели у бајци!