Изборник Затворити

СТРИТ АРТ ФЕСТИВАЛ У КРАЉЕВУ 2023.

Културни центар „Рибница” Краљево организује Стрит арт фестивал од 21. до 26. августа 2023.

Програм почиње 21. августа израдом мурала на више локација у граду. Фасаде ће украшавати Вук Ђурић Ендо, Маја Стојановић Змаја, Александар Глибетић Пибо и Катарина Стевановић  Каћа. Ученици Уметничке школе са професорком Алисом Матовић осликаваће брод на дечјем игралишту поред Ибра.

У четвртак, 24. августа у 19 часова, у дворишту Француске куће биће отворена изложба фотографија „То је било неко лепше и срећније време” Драгана Теодоровића Зека. Истовремено ће бити представљена и фотомонографија за коју су текстове написали Петар Пеца Поповић, наш познати рок критичар и Борисав Бора Ђорђевић, певач и фронтмен „Рибље чорбе“.

У музичком програму учествују Драган Урошевић Урош и Дарко Спасић, гитарски дуо групе  Епилог. На репертоару су неки од највећих рок хитова стране и домаће музике.

Наредног дана, 25. августа, на истом месту у 18 часова је концерт под називом „Класика за најмлађе”. Репертоар интерактивног концерта за бебе и децу чине композиције класичне музике, пажљиво биране и прилагођене узрасту, али и дечје песмице уз које деца и родитељи могу да играју.

Нумере изводе Милијана Золотић Симић, дипломирана виолинисткиња и ауторка програма, и пијаниста Борис Шкапик, који ће децу упознати са својим иструментом и анимирати их да сами произведу тон.

Програм намењен најмлађим суграђанима наставља се од 19 часова и 30 минута на Тргу српских ратника. У кловновско-жонглерској представи Кинетроп театра учествују Гокси, Хорхе и кловница Кокица.

Након програма за децу, од 21 час на тргу је концерт поп-рок групе Неверне бебе, регионалне концертне атракције, која ове године обележава тридесет година постојања и рада. Посетиоци ће имати прилику да чују нове песме, са осмог студијског албума „Ходај”, објављеног крајем прошле године у издању ПГП РТС-а.

Фестивал се завршава у суботу, 26. августа.

На Тргу српских ратника у 20 часова наступа хрватски бенд Елементал. Елементал је бенд чија је база реп музика, али тешко би га било свести само на један музички жанр. У њиховој шароликој музичкој визији могу се наћи трагови различитих стилова, што њихов изражај чини јединственим и оригиналним. Специфичност овог бенда су бритки текстови и занимљиве инструменталне подлоге.

Миле Кекин и бенд затвориће овогодишњи Стрит арт концертом који почиње у 22 часа. Наступ на фестивалу је део регионалне промотивне турнеје поводом Кекиновог другог соло албума „Њежно ђоном”. Миле Кекин кроз соло каријеру наставља да буде приповедач, а са подмлађеном поставом пратећег састава припремио је концерт са много нових музичких узбуђења, али осим нових песама, на репертоару ће се наћи и познати стари хитови.

Сви програми су бесплатни за публику.