Изборник Затворити

ТО ЈЕ БИЛО НЕКО ЛЕПШЕ И СРЕЋНИЈЕ ВРЕМЕ

У оквиру Стрит арт фестивала, у дворишту Француске куће приказана је изложба фотографија и представљена фотомонографија „То је било неко лепше и срећније време” Драгана Теодоровића Зека. У музичком делу програма наступили су Драган Урошевић Урош и Дарко Спасић, гитарски дуо групе Епилог из Крагујевца.

Драган Теодоровић је као седамнаестогодишњак почео да ради на техничкој реализацији коцерата Забрањеног пушења, Црвене јабуке, Валентина, Мерлина… Специјализовао се за расвету и светлосне ефекте, усвојио сцену као своје животно окружење и почео фото-апаратом да бележи најзанимљивије моменте и атмосферу на концертима.

Са Емиром Кустурицом и The no smoking orchestra сарађује од 1999. године и тада је почела његова професионална фотографска каријера.

Иако у фотомонографији није назначено где су фотографије настале, аутор каже да је лако закључити ко је на тим фотографијама из Јужне Америке, а ко је Босанац. Наводи да је то било лепше и срећније време јер су данас нова технологија, телефони и друштвене мреже знатно убрзали живот.

„Атмосфера на концертима је некада била другачија. Било је више осмеха, емоција. Аутори који су стварали музику су је и изводили. Сада је мање таквих аутора, добрих музичара, а публика гледа концерте кроз екран телефона. Овдашња публика је далеко од онога због чега је ту дошла”, закључио је Зеко.

Након отварања изложбе, посетиоци су уживали у неким од најпознатијих хитова рок музике са наших простора, али и са светске музичке сцене.

Драган Урошевић је истакао да му је град на Ибру остао у лепим успоменама још из времена кад је био у Освајачима, као и да су Краљевчани одлична публика која зна шта је добар рокенрол.

Нови албум групе Епилог је управо завршен и биће промовисан половином септембра у Београду.