Изборник Затворити

АЛИСИНА „ЗЕМЉА ЧУДА“ У ГАЛЕРИЈИ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА

Да ништа није далеко и да мост, који обично представља непремостиву препреку за већину Краљевчана, и није тако страшан уколико постоји добар разлог за његов прелазак, показала је самостална изложба Алисе Матовић, која је отворена 6. марта у галерији Културног центра (преко моста) у Рибници.

Отварајући изложбу, уредница Редакције за ликовну уметност Ана Ивановић истакла је да је посебна част то што је Алиса, после седамнаест година, одлучила да своју ретроспективну изложбу представи краљевачкој публици баш у галерији Културног центра.

Да су се продавале улазнице, за отварање би се тражила карта више.

Најава изложбе „Ретроспектива“ Алисе Матовић изазвала је велико интересовање Краљевчана, а свечаном отварању су присуствовала и значајна имена из света уметности Србије.

Двадесет три слике, настале у последњих двадесет година, посетиоци ће моћи да виде до 19. марта, радним данима до 15 часова.

Алиса Матовић је рођена 1974. године у Торонту. Средњу уметничку школу завршила је у Нишу. Факултет примењених уметности завршила је у Београду на смеру зидно сликарство. Активно ствара и излаже у земљи и иностранству од 1993. године.

У избор најбољих савремених сликарки улази 2009. године, а 2017. добија награду за посебан стил у уметности. Од 2007. године ради у Уметничкој школи у Краљеву. Учесница је многих уметничких фестивала у земљи и иностранству. Њене слике су у више наврата медијски експониране и коришћене у филмовима, серијама, емисијама и позоришним представама.  Идејни је творац многих мурала које ствара са ученицима Уметничке школе