Изборник Затворити

ОСМОМАРТОВСКИ НАСТУП ДУА „АРТ ДЕЛ ЕСТ”

У организацији Културног центра „Рибница” Краљево, састав „Арт дел ест“ (Art dell est), који чине Бошко Миловановић и Петар Илић, наступио је у пуној сали Краљевачког позоришта, пригодно обележавајући 8. март, Дан жена.

Музичко-поетско вече било је испуњено стиховима Матије Бећковића, Десанке Максимовић, Милана Ракића, Светислава Мандића, Велимира Рајића и Бране Петровића које је казивао Бошко Миловановић, уз Илићеву клавирску пратњу и извођење Шостаковича, Шопена, Бетовена и Реј Чарлса. Уз сопствене аранжмане овог двојца, на репертоару су се нашли евергрини Драгана Стојнића, Арсена Дедића, Бобе Стефановића, Леа Мартина, као и традиционалне песме из Србије, Македоније и Босне и Херцеговине.

Др Бошко Миловановић запослен је на Учитељском факултету из Призрена са привременим седиштем у Лепосавићу као ванредни професор на предмету Методика наставе српског језика и књижевности.

Др Петар Илић запослен је на Универзитету у Косовској Митровици у звању доцента за ужу научну област Методика музичке наставе. Докторирао је из области Методике наставa клавира и музичке педагогије и теорије. У својој богатој музичкој каријери уметничку делатност остваривао је као солиста, клавирски сарадник и члан камерних састава.