Изборник Затворити

„ИНИЦИЈАТИВЕ – 20 ГОДИНА УМЕТНИЧКЕ ШКОЛЕ”

 

У галерији Културног центра, у среду, 20. марта је отворена Годишња изложба „Иницијативе”, ученика Уметничке школе Краљево.

Отварајући изложбу, уредница Редакције за ликовну уметност Ана Зечевић истакла је да је неопходно да млади уметници имају излагачки простор и подршку културних установа на њиховом развојном путу. 

На отварању изложбе су говорили историчар уметности Слободан Јелић, професор Уметничке школе Бобан Босић, директорка Уметничке школе Александра Поповић и начелница школске управе Бојана Маринковић.

Слободан Јелић је назначио да су изложени радови наших младих уметника пуни сучељавања несвесног и чулног, којима откривају свој „микро свет” упознајући тако и сами себе. Огромним ентузијазмој ученика и професора настала је једна „хуманистичка побуна”, која покреће уметност и која се може назвати „извором нове светлости”, настала из поезије, слободе и љубави.

Начелница школске управе Краљево, Бојана Маринковић, је поздравила све присутне и  истакла значај постојања Уметничке школе Крљево у нашем окружењу.

Професор Босић сматра да је визуелни идентитет Уметничке школе препознатљив захваљујући талентованим ученицима као и креативним и посвећеним професорима.

Александра Поповић, директорка Уметничке школе Краљево поред речи захвалности школској управи, Културном центру, професорима а пре свега ђацима, дала је предлог да Годишњу изложбу „Иницијативе” од ове године отварају поред организатора и ученици Уметничке школе.

Ана Анђелковић , подпредседница ђачког парламента посебну захвалност је упутила својим професорима који су велика подршка свим ученицима ове школе.

Изложени радови су дела: ликовних техничара, техничара дизајна графике и техничара дизајна ентеријера и индустријских производа.

Изложбу можете погледати у галерији Културног центра у Рибници, радним данима до  31. марта 2024. године.