Изборник Затворити

СЕДАМНАЕСТ ГОДИНА ФОТО-КИНО КЛУБА КРАЉЕВО

У галерији Културног центра у Рибници отворена је Годишња изложба Фото-кино клуба Краљево. Отварајући изложбу, уредница Редакције за ликовну уметност, Ана Зечевић, истакла је да сарадња између Културног центра и Клуба успешно траје годинама.

Председник Фото-кино клуба Краљево, Владан Маринковић, посветио је изложбу Јелени Јевтовић, недавно преминулој чланици клуба, а кроз кратак филм осврнуо се на њен живот и љубав према уметности.

„Тема изложбе је „Време”, а фотографија зауставља, бележи време и кроз фотографију може да се забележи цео живот”, рекао је Маринковић.

Маринковић је, у кратком вођењу кроз изложбу, публику ближе упознао с ауторима и њиховим делима који су своју инспирацију нашли на различитим местима широм света, од Краљева све до Килиманџара, Туниса, Марока, Италије, Канаде и Новог Зеланда.

Својим радовима представило се тридесет три аутора, а приказан је и документарни филм ученика Гимназије Краљево из Клуба за УНЕСКО посвећен нашем недавно преминулом академику Горану Петровићу.

Изложбу можете погледати у галерији Културног центра у Рибници, радним данима до 20. априла 2024. године.