Изборник Затворити

Изложба радова „INTRO & EXTRO” др Данирe Совиљ

У галерији Културног центра у Рибници, у четвртак, 9. маја 2024. године у 18 часова, биће отворена изложба радова „INTRO & EXTRO” др Данирe Совиљ.

Средњу Уметничку школу у Краљеву завршила је 2009. године као ђак генерације. Од 2009. до 2014. године похађала је основне, а затим и мастер академске студије на Архитектонском факултету у Београду, где 2021. године и докторира са темом „Естетичка манипулација доживљајем архитектонског простора”. Запослена је као асистент на Архитектонском факултету у Београду у области Визуелне комуникације и архитектонска графика.

Фокус њеног научног рада представља истраживање комуникације у архитектури, потенцијала усмеравања доживљаја архитектонског простора, те обликовање искуства корисника простора. Поред академског рада, аутор је око 120 пројеката у области графичког дизајна. Активно учествује на колективним изложбама у области визуелних комуникација и излагала је на око 50 изложби тог типа. Од 2018. године је члан Дизајн секције Удружења ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Србије (УЛУПУДС), а четири пута је била и аутор визуелног идентитета годишње Мајске изложбе УЛУПУДС-а (2018, 2019, 2020. и 2022. година). Редовни је члан је удружења УЛУПУДС, као и колективни члан удружења ICOGRADA (Internacional Council of Graphic Design Association), ICSID (Internacional Council of Societies of Industrial Design).

Добро дошли!